BAJDEN POHVALIO CDC: Smernice najbolji dokaz bezbednog otvaranja škola

Tanjug

13. 02. 2021. u 00:53

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden ocenio je da su smernice Centara za kontrolu i prevenciju bolesti o ponovnom otvaranju škola tokom pandemije korona virusa "najbolji dostupni naučni dokaz" za bezbedno otvaranje škola.

БАЈДЕН ПОХВАЛИО ЦДЦ: Смернице најбољи доказ безбедног отварања школа

Foto: EPA

"Kako mnoge države nastavljaju da se pridržavaju preporuke CDC da se nastavnicima da prioritet za vakcinisanje, pozivam sve države da slede njihov primer", poručio je Bajden u saopštenju, a prenosi Rojters.

Bajden se oglasio nakon što je CDC objavio u petak nove smernice za ponovno otvaranje škola u SAD, u kojima je, kao ključne strategije za povratak đaka u učionice, preporučio univerzalno nošenje zaštitnih maski i držanje fizičke distance.

U smernicama se ukazuje na neophodnost čišćenja objekata, držanja lične higijene i praćenja kontakata sa zaraženima, a cilj je da se školskim okruzima pruži plan za povratak 55 miliona đaka u državnim školama u učionice, a da ne dođe do izbijanja novih žarišta korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar