BAHATI PERFORMANS ALEKSEJA NAVALJNOG: I dalje ništa od presude za vređanje veterana, pokušao da napravi šou od sudnice

Branko Vlahović - dopisnik iz Moskve

12. 02. 2021. u 20:20

NI POSLE 11 sati suđenja moskovski sud u petak nije doneo presudu opozicioneru Alekseju Navaljnom.

БАХАТИ ПЕРФОРМАНС АЛЕКСЕЈА НАВАЉНОГ: И даље ништа од пресуде за вређање ветерана, покушао да направи шоу од суднице

Foto: Pres služba suda

On je po drugi put odgovarao na optužbu zašto je vređao veterana Ignjata Artjomenka koji je lani u TV spotu podržao promenu ustava kojom se omogućava da predsednik Putin i posle 2024. godine može da učestvuje na predsedničkim izborima. Treći nastavak političkog šoua Alekseja Navaljnog će biti 16 februara u 10 sati. Umesto da se izvini veteranu i da se povuče tužba Navaljni je pokušavao da ismeje veterana, svedoke i sudiju i tužioca.

Ponašajući se kao sadomazohista Navaljni je i u petak pokušavao da napravi šou u sudnici zbog čega je sudija prekidao raspravu i tražio od advokata da urazume svog klijenta. On je čak 13 puta bio opomenut. Dok je tužioc čitao sva krivična dela Navaljnog optuženi je upozoravao tužioca da ne liže prste kojima prevrće stranice papira pred sobom.

Pri kraju suđenja u petak uveče u 20 sati i 40 minuta sudija je pitao Navaljnog ima li on neku hroničnu bolest. Na to je Navaljni odgovorio da misli da ima hroničnu bolest da ne voli Babuškinski sud gde se vodi taj proces.

Pošto je Navaljni tražio da se na sudu kaže kolika je penzija veteranu Artjomenku njega su podsetili da njegova žena Julija ima šest računa u bankama, i da imaju dva automobila "Rendž rover" i "Ševroplet".

Iz ponašanja Navaljnog videlo se koliko mu je stalo da prkosi sudu kako bi zbog toga dobio simpatije jednog broja mladih ljudi , njegovih pristalica.On je svestan da će mu uskoro sud potvrditi kaznu u drugom sudskom procesu od dve godine i osam meseci .On je bio osuđen uslovnom kaznom od 3,5 godine ali se nije pridržavao svojih obaveza da se javlja Službi za izdržavanje kazni već je posle izlaska iz bolnice u Berlinu snimao film protiv Putina u Nemačkoj.Navaljni je očigledno mislio da prtisak zapadnih zemalja na rusko rukovodstvo može da utiče na oslobađajuću presudu pa se zato on svo vreme suđenja svađao sa tužiocem i sudijom a manje se trudio da pokuša da se opravda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri