IZGRADNJA SEVERNOG TOKA 2: Završetak polaganja cevi u danskim vodama do kraja aprila

Tanjug

08. 02. 2021. u 19:13

IZGRADNjA gasovoda Severni tok 2 iz Rusije do Nemačke u danskim vodama trebalo bi da bude završena do kraja aprila, saopštila je danas Danska pomorska uprava.

ИЗГРАДЊА СЕВЕРНОГ ТОКА 2: Завршетак полагања цеви у данским водама до краја априла

Foto RIA

Izgradnja je obustavljena u decembru 2019. godine nakon što su SAD najavile sankcije protiv projekta, ali je nemačka vlada stala uz njega i rad je nastavljen, preneo je Rojters.

Gasovod je uglavnom završen, ali je preostalo da se uradi oko 120 kilometara u danskim vodama i skoro 30 kilometara u nemačkim vodama, pre nego što stigne na severnu nemačku obalu u gradu Lubminu, blizu Grajfsvalda.

Brod za polaganje cevi "Fortuna" nakon završenih pomorskih ispitivanja, nastavio je sa radom na Severnom toku 2 kod Danske na preostalih 148 kilometara trase, saopštio je u subotu operator projekta Severni tok 2.

Brod "Fortuna", koji je nastavio rad na izgradnji gasovoda Severni tok 2, uspešno je obavio ispitivanja 24. januara i počeo je polaganje cevi u danskim vodama, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove