PUTIN SE OGLASIO: Rusija je lider u svetu, nisam rekao ništa neočekivano, niti novo (VIDEO)

Novosti online

08. 02. 2021. u 12:59

RUSIJA je lider u svetu u pravljenju vakcina protiv virusa korona, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta za nauku i obrazovanje.

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО: Русија је лидер у свету, нисам рекао ништа неочекивано, нити ново (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Zahvaljujući našim naučnicima, Rusija je lider u svetu po pravljenju vakcine protiv virusa korona. Nisam rekao ništa neočekivano, niti novo - rekao je šef ruske države.

On je naglasio da je Rusija jednina država koja već ima tri vakcine, domaće proizvodnje.

- Bez svake sumnje, to je najveći uspeh u sferi nauke - dodao je Putin.

Podsetimo, u Rusiji trenutno tri vakcine prolaze treću fazu ispitivanja: preparati instituta "Gamaleja", novosibirskog instituta "Vektor" i instituta "Čumakova". Prve dve vakcine se aktivno koriste u masovnoj vakcinaciji u zemlji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva