POSLE GODINU DANA: Preminuo prvi Britanac zaražen koronom

Tanjug

05. 02. 2021. u 08:24

PRVI Britanac zaražen korona virusom preminuo je godinu dana nakon što se oporavio, a njegovo telo našle su kolege u kampusu u Velsu.

ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА: Преминуо први Британац заражен короном

Foto: AP

Konor Elis Rid, dvadesetšestogodišnji student kineskog jezika, smatra se prvim Britancem koji se zarazio korona virusom u novembru 2019. godine dok je živeo i radio kao učitelj u školi u kineskom Vuhanu, pišu britanski mediji.

Iako se oporavio od kovida-19, u novembru 2020. godine prijatelji su pronašli njegovo beživotno telo u sobi u univerzitetskom kampusu Bangor u Velsu.

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti bilo respiratorni zastoj zbog bronhopneumonije nastale kao posledica upotrebe toksičnih droga.

Dok je bio zaražen u Vuhanu, epicentru korona virusa, Rid je vodio dnevnik u kojem je podelio svoja iskustva skoro jednomesečne borbe s virusom.

On je napisao da mu je stanje prvih deset dana bilo veoma teško, da bi se sve dodatno pogoršalo dvanaestog dana.

-Mislio sam da je prošao onaj problematičan period, ali je tek tada započela noćna mora. Otežano sam disao, stalno sam morao da idem u toalet. Znojio sam se i drhtao. Nisam mogao da udahnem, gušio sam se. Kada dišem zvučim kao da neko gužva papirnu kesu. Mislio sam da je to to, da nema povratka - napisao je Rid.

Nakon 24. dana bolest je popustila pa se Rid vratio na posao.

Ubrzo je otputovao u Austaliju da poseti porodicu, a nakon toga se vratio u Vels da nastavi studije kineskog jezika i lingvistike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri