FBI U PANICI: Bombe kod sedišta Demokratske i Republikanske stranke podnetnute noć pre pobune na Kapitolu

Novosti online

29. 01. 2021. u 19:08

DVE bombe u blizini sedišta Demokratske i Republikanske stranke otkrivene 6. januara podmetnute su noć pre pobune na Kapitolu, objavio je FBI u petak.

ФБИ У ПАНИЦИ: Бомбе код седишта Демократске и Републиканске странке поднетнуте ноћ пре побуне на Капитолу

Foto: FBI

Federalne vlasti ponovo su povećale nagradu za informacije o bombašu i objavile nove detalje i fotografije osumnjičenog u petak, ističući hitnost koju Ministarstvo pravde tretira pod ovim uglom istrage, u slučaju ostaje jedna od najzabrinjavajućijih misterija za sprovođenje zakona.

FBI je takođe identifikovao cipele osumnjičenog kao cipele Nike Air Max Speed Turf u žutoj, crnoj i sivoj boji, a uključio je i njihove poboljšane fotografije, zajedno sa fotografijama uređaja.

Nagrada za informacije koje vode do lokacije, hapšenja i osude osobe ili ljudi odgovornih za postavljanje bombe sada iznosi 100.000 američkih dolara. FBI i Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive već su povećali nagradu jednom - na 75.000 američkih dolara - početkom ovog meseca.

Otprilike u 13:00 časova 6. januara 2021. godine, više agencija za sprovođenje zakona primile su izveštaje o sumnji na bombu u sedištu Republikanskog nacionalnog komiteta koje se nalazi u Vašingtonu, oko 13:15 časova, druga sumnjiva bomba prijavljena je u sedištu Demokratskog nacionalnog komiteta.

Bombe su otkrivene u roku od nekoliko minuta oko 13 sati. Tog dana, baš u vreme kada je gomila pristalica predsednika Donalda Trampa krenula je na zgradu Kapitola.

Na fotografijama se osoba pojavljuje u sivoj dukserici sa kapuljačom i nosi ruksak, prenosi Si-En-En.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a