TO ZA NAS ZNAČI RAT: Kina poslala ozbiljno upozorenje - Ko se igra vatrom će izgoreti!

Tanjug

29. 01. 2021. u 10:27

KINA je upozorila da svaku aktivnost na ostvarivanju nezavisnosti Tajvana smatra kao neprijateljsku, čime je odgovorila na najave nove američke administracija da će biti posvećena ovom pitanju i podržala Tajvan, javlja BiBiSi.

ТО ЗА НАС ЗНАЧИ РАТ: Кина послала озбиљно упозорење - Ко се игра ватром ће изгорети!

Foto Tanjug/AP

- Ozbiljno poručujemo takozvanim tajvanskim snagama koje se bore za nezavisnot, oni koji se igraju vatrom izgoreće, a tajvanska nezavisnost za nas znači rat - rekao je portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Kijan na konferenciji za štampu.

BiBiSi navodi da je on opravdao nedavne kineske vojne aktivnosti u tom regionu i rekao da su one neophodne za rešavanje trenutne bezbednosne situacije u Tajvanskom moreuzu i za zaštitu nacionalnog suvereniteta i bezbednosti.

Upozorenje kineskih valsti dolazi nekoliko dana nakon što je Kina pojačala svoje vojne aktivnosti i i vršila preletanje ratnim avionima u blizini ostrva koje smatra svojom teritorijom, i pošto je novi američki predsednik Džo Bajden potvrdio svoju posvećenost nezavisnom Tajvanu, navodi BiBiSi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku