VELIKA ISTRAGA U FABRICI VAKCINA: Evropska unija izdala naređenje zbog smanjenja obima isporuka vakcina

Tanjug

28. 01. 2021. u 14:25

BELGIJSKA medicinska agencija pokrenula je na zahtev Evropske unije istragu o postrojenju AstraZeneke nedaleko od Brisela, zbog eskalacije u smanjenju isporuka vakcina za EU.

ВЕЛИКА ИСТРАГА У ФАБРИЦИ ВАКЦИНА: Европска унија издала наређење због смањења обима испорука вакцина

Foto: G.Šljivić

Prva poseta zvaničnika Belgijske medicinske agencije završena je juče u postrojenju Senefe u Enou, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Uzorci i zapisi uzeti su iz fabrike, a dalja inspekcija biće obavljena narednih dana, prenosi Rojters.

Istragu je zahtevala EU zbog sumnje u objašnjenje AstraZeneke o očekivanom smanjenju isporuke vakcine za evropski blok.

AstraZeneka je saopštila da će biti u mogućnosti da isporuči zemljama EU samo 25 odsto od 100 miliona doza, koje su bile očekivane do kraja marta, zbog problema u belgijskoj fabrici koja je u posedu francuske naučne kompanije Novasep.

Evropska agencija za lekove treba da odobri vakcinu AstraZeneke u februaru.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku