BRITANSKI EPIDEMIOLOZI UPOZORAVAJU: Vakcinisani i dalje mogu da prenose infekciju korona virusom

Tanjug

24. 01. 2021. u 16:18

VODEĆI britanski epidemiolog Džonatan Van-Tam upozorio je danas da svi koji su primili vakcinu protiv kovid-19 i dalje mogu da budu prenosnici zaraze.

БРИТАНСКИ ЕПИДЕМИОЛОЗИ УПОЗОРАВАЈУ: Вакцинисани и даље могу да преносе инфекцију корона вирусом

Foto AP

Van-Tam, koji je i zamenik ministra zdravlja Velike Britanije, naglasio je da naučnici "još ne znaju uticaj vakcine na prenošenje" (zaraze) i poručio da bi i posle vakcinicije morale da se poštuju sve preventivne, restriktivne mere.

Za kompletan proces imunizacije potrebne su dve doze vakcine i za preparate Fajzer-Bionteka i za one Oksford-AstraZeneke.

Profesor Van-Tam je potvrdio da nijedna vakcina nikada nije 100 odsto efikasna, pa tako nema garantovane zaštite, ali da vakcinacija daje "nadu". On je podsetio da su potrebne najmanje tri nedelje posle vakcinacije kako bi se u potpunosti razvio imuni odgovor kod starijih osoba, prenosi BBC.

- Čak i kada primite obe doze vakcine, i dalje možete nekome preneti kovid-19- upozorio je Van-Tam i apelovao na građane da se pridržavaju preventivnih mera i nakon vakcinacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

A POSLE RASKIDA: Stefanos Cicipas ima devojku! Šta mislite, odakle je?