VELIKI OBRT: Kristina pre smrti nije silovana, noć je provela sa 12 homoseksualaca, a evo od čega je preminula

Novosti online

23. 01. 2021. u 21:56

SLUČAJ stjuardese Kristine Anhelike Dasere, koja je pronađena mrtva u hotelskoj sobi nakon dočeka Nove godine, nedeljama puni naslovne strane filipinskih i svetskih medija.

ВЕЛИКИ ОБРТ: Кристина пре смрти није силована, ноћ је провела са 12 хомосексуалаца, а ево од чега је преминула

Foto: Instagram

Nesrećna đevojka, prvo se smatralo, bila je silovana i ubijena od strane 12 muškaraca, ali slučaj je dobio ogromni zaokret nakon obdukcije koja je navodno utvrdila da je Kristina umrla od puknuća aneurizme na aorti.

Majka stjuardese zatražila je novo veštačenje, što joj je na kraju i odobreno, a celi slučaj dobio je novu dimenziju nakon što je stigla vest da je zbog loše vođene istrage smenjen šef policije u Manili.

Kritičari pukovnika Harolda Depositara kažu da se u istrazi nisu poštovane najosnovnije procedure, a o tome se već govorilo ranije vezano uz krvavu borbu protiv dilera koju od početka svog mandata vodi predsednik Rodrigo Duterte.

Policija je 4. januara izdala saopštenje da su rešili ubistvo 23-godišnje stjuardese. Rekli su da je ona silovana i ubijena, zbog čega su uhapšena trojica muškaraca dok je još devet muškaraca bilo u begu. Svih 12 je te noći bilo s ubijenom đevojkom.

Uprkos tome što se još čekao nalaz obdukcije i medicinska potvrda o uzroku njezine smrti, šef policije Depositar je potvrdio da su već pokrenuli slučaj zbog silovanja i ubistva.

Policija je devet odbeglih muškaraca pozvala da se predaju u roku od 72 sata. Ako to ne učine, zapretili su i korišćenjem sile.

Čak je i slavni bokser Mani Pakjao ponudio nagradu od 10.400 dolara za informacije o Kristininom ubistvu.

Pakjao, za kojeg se smatra da će se kandidovati za predsednika 2022. godine, rekao je da je ovo samo još jedan primer zašto bi na Filipinima trebalo ponovno uvesti smrtnu kaznu. 

Rupe u službenim izjavama policije počele su se preispitivati nakon što je jedan od trojice osumnjičenih, Gregorio de Guzman, rekao da su svih 12 optuženih muškaraca - homoseksualci, a Kristinu su jako cenili.  

- Dobio sam utisak da se voli družiti s nama iz LGBT zajednice. S nama se oseća ugodno. Celo joj je vreme bilo prijatno s nama - rekao je.

Zatim je Tužilaštvo u Makatiju utvrdilo da do tada prikupljeni dokazi nisu dovoljni da bi se utvrdilo da je Kristina seksualno napadnuta ili silovana, a trojica privedenih su pušteni. 

Policiju su kritizikovali i zbog toga što nisu u javnost izneli detalje toksikološkog izveštaja. Slučaj se dodatno zakomplikovao nakon što su dvojica osumnjičenih priznali da ih je policija mučila kako bi dali lažne izjave o korišćenju droge na zabavi te noći.

Kristinina majka Šaron tvrdi da je njena kćerka bila silovana, te da su na njenom telu pronađene brojne povrede i modrice. 

Nakon svega toga, u toku je druga obdukcija njenog tela, a rezultati se još čekaju. Žrtvina porodica smatra da će se time pokazati da je Kristina bila drogirana, što je dovelo i do silovanja i ubistva. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)