BIO JE POTPUNI HAOS: Ispovest ljudi iz Madrida nakon stravične eksplozije (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 01. 2021. u 22:40

U CENTRU Madrida danas je odjeknula jaka eksplozija u kojoj su život izgubile, prema preliminarnim informacijama, tri osobe, dok je osam povređeno. Uzrok nesreće bi mogao biti curenje gasa u zgradi koja pripada Katoličkoj crkvi. Očevici su ispričali kako su doživeli eksploziju koja je potresla celu ulicu.

БИО ЈЕ ПОТПУНИ ХАОС: Исповест људи из Мадрида након стравичне експлозије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

- U šoku sam. Bio je haos. Niko nije znao šta se desilo – tako je radnica u baru „Los Tjernos“ opisala trenutak eksplozije u Madridu.

Kako je navela, ona i kuvar su primetili „nešto“, tek nakon što im je klijent rekao da je video stub dima.

- On je prišao i rekao da je došlo do eksplozije. Nakon toga je došla policija, vatrogasci… haos! - ispričala je radnica. Bar je bio otvoren celo vreme. 

- Bio sam u skladištu i čuo užasnu buku. Kada sam se popeo gore, u prodavnicu je utrčala usplahirena žena. Srećom, nije bila povređena - rekao je drugi očevidac, radnik u obližnjem supermarketu.

- Dok sam čitao, čuo sam buku. Prozor u mojoj dnevnoj sobi se zatresao. Provirio sam i ništa nisam video. Nakon toga sam dobio poruku sa pitanjem kako sam - rekao je stanovnik ovog rejona Havijer Berzos.

Sebastijan Gomez, drugi stanovnik rejona, gledao je televizor kada je čuo buku.

- Samo što sam ručao i zadremao. Buka me je probudila. Ja sam istrčao na balkon i ništa nisam video, samo policijska vozila kako blokiraju ulicu - opisuje situaciju Gomez.

Hesus Remača je u trenutku eksplozije radio u kancelariji, dok je njegova supruga bila kući. Po njenim rečima, u susednoj zgradi su slomljena stakla, kuljao je dim i osetio se snažan miris gasa.

Gradonačelnik Madrida Martines-Almeida se nakon nesreće obratio stanovnicima grada. On je izrazio saučešće porodicama poginulih, a povređenima skoro ozdravljenje.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri