VOJSKA SE SUKOBILA SA MIGRANTIMA: Nekoliko hiljada izbeglica juriša na granicu! (FOTO/VIDEO)

Tanjug

17. 01. 2021. u 19:00

VOJNICI Gvatemale sukobili su se danas sa čak 9.000 migranata iz Hondurasa nedaleko od mesta gde su ušli u zemlju u želji da stignu do SAD.

ВОЈСКА СЕ СУКОБИЛА СА МИГРАНТИМА: Неколико хиљада избеглица јуриша на границу! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

​Većina je ušla u zemlju u petak, ne pokazavši negativni test na virus korona koji Gvatemala zahteva, preneo je britanski Gardijan.

Vojnici su se juče grupisali preko puta auto-puta u Čikvimuli, u blizini granice sa Hondurasom, kako bi blokirale migrante.

​Nekoliko hiljada migranata iz Hondurasa krenulo je ka Sjedinjenim Američkim Državama, a velika grupa je prešla u Gvatemalu, nadajući se da će im novoizabrani američki predsednik DŽo Bajden biti naklonjeniji i pozivajući ga da ispuni obećanja i poništi odluke odlazeće administracije koje se odnose na imigracionu politiku.

​U saopštenju grupe za zaštitu prava migranata „LJudi bez granica“ navodi se da migranti očekuju topliji doček Bajdenove administracije, preneo je „Foks njuz“.

Među migrantima ima i žena i dece.

​Policija na kontrolnim punktovima postavljenim duž autoputa, kako u Hondurasu, tako i u Gvatemali, tražila je lična dokumenta, ali nije pokušala da zaustavi migrante.

Prošlog meseca vlasti Hondurasa zaustavile su karavan pre nego što je stigao do granice Gvatemale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Brdjanin

17.01.2021. 23:08

Ko god da ih doceka na Americkoj granici, prvo ce da ih upucaju a posle nece ni pitati ko su, pa makar ih bilo i milion , pa makar jurisali i pedeset puta. Ameri su opasne psihopate i necese uzdrzavati od upotrebe surove sile.