MERKEL PORUČILA: Nijedna zemlja, a tako ni Nemačka, nije sigurna, ako to nisu i njeni susedi

Tanjug

09. 01. 2021. u 10:58

NIJEDNA zemlja nije bezbedna od korona virusa, a tako ni Nemačka, ako to nisu i njeni prijatelji i susedi, istakla je nemačka kancelarka Angela Merkel.

МЕРКЕЛ ПОРУЧИЛА: Ниједна земља, а тако ни Немачка, није сигурна, ако то нису и њени суседи

Foto AP

Merkelova je izrazila uverenje da je bila dobra odluka da se vakcina nabavlja u zajedničkom procesu preko EU.

-Virus koji nas sve pogađa ne može biti pobeđen od jedne zemlje same. Nijedna zemlja, a tako ni Nemačka ne bi bila sigurna od virusa, ako to nisu njeni prijatelji i susedi - podvukla je ona.

Merkel je, u nedeljnom obraćanju, ocenila da će se trezvenost i predostrožnost isplatiti.

Takođe je ukazala da će naredne nedelje zime biti najteže u pandemiji.

Produžene i pooštrene mere su, prema njenim rečima, ključne u borbi protiv korona virusa.

Istovremeno, naglašava, da postoji povod za opravdanu nadu u poboljšanje početkom vakcinacije u Nemačkoj.

-Lekari i ostalo medicinsko osoblje radi u mnogim bolnicama do iscrpljenja. Takođe I ono što čujemo o mutaciji virusa ne čini zabrinutost manjom, već naprotiv. Cilj, zbog toga, mora biti da jasno smanjimo broj novoobolelih, kako bi zdravstvene ustanove ponovo bile u stanju da trasiraju kontakte - objasnila je Merkel.

Istakla je da što se sada doslednije deluje, to će brže biti uspostavljena kontrola nad situacijom i kraće će biti vreme života uz ograničenja.

Naglasila je da se trezvenost i paženje jednih na druge isplati.

Najavila je ubrzanje tempa vakcinacije, izražavajući uverenje da će biti dovoljno vakcina kako bi svako u Nemačkoj dobio mogućnost da se vakciniše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom