POMAMA ZA RUSKIM NAORUŽANJEM: Od izvoza oružja za godinu dana zaradili 13 milijardi dolara

Novosti onlajn

08. 01. 2021. u 16:53

TOKOM 2020. godine Rusija je isporučila oružje u inostranstvo u vrednosti od oko 13 milijardi dolara, saopštio je direktor ruske odbrambene korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov.

ПОМАМА ЗА РУСКИМ НАОРУЖАЊЕМ: Од извоза оружја за годину дана зарадили 13 милијарди долара

Foto: FSB RF

Tokom sastanka sa premijerom Rusije Mihailom Mišustinom, Čemezov je rekao da je državna odbrambena narudžbina za prethodnu godinu realizovana.

- Što se tiče vojno-tehničke saradnje, mi sprovodimo plan koji je odobrio predsednik (Rusije Vladimir Putin). Suma će biti negde oko 13 milijardi dolara, otprilike kao i prošle godine - rekao je Čemezov.

On je dodao da se korporacija „Rosteh“ nada da će 2021. godine povećati konsolidovani prihod svojih preduzeća na više od dva biliona rubalja.

Podsetimo, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin je izjavio da je pandemija virusa korona pomerila rokove isporuke ruskog oružja određenom broju stranih kupaca.

Ranije je sirijski politički analitičar Havala Faiz izjavio da je rusko oružje garant integriteta bilo koje zemlje, prenosi televizija „Zvezda“. Prema njegovim rečima, rusko oružje je efikasnije od oružja koje proizvode druge zemlje i može zaštiti bilo koju zemlju od potencijalnih spoljnih agresora.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BREGU TUŽIO PRVI KOMŠIJA: Saslušan na sudu - ovako se branio