NJIMA SE NAJVIŠE DIVE: Evo ko se pored Trampa našao u Galupovoj anketi

J. Ž. S.

30. 12. 2020. u 10:06

DONALD Tramp, iako je nedavno izgubio američke izbore izabran u novoj Galupovoj anketi za "muškarca koji izaziva najveće divljenje" u 2020. godini.

ЊИМА СЕ НАЈВИШЕ ДИВЕ: Ево ко се поред Трампа нашао у Галуповој анкети

Foto: AP Photo/Evan Vucci

Bivša prva dama Mišel Obama osvojila je sa druge strane titulu žene kojoj se najviše dive treću godinu zaredom.

Tramp je ukupno dobio 18 odsto glasova, a bivši predsednik Barak Obama i novoizabrani Džo Bajden dobili su 15, odnosno 6 procenata.

Tri odsto ispitanika imenovalo je doktora Entonija Faučija za čoveka kome se najviše dive, dok je dva procenta izabralo papu Franju.

U top 10 ušli su milijarder Elon Musk, senator iz Vermonta Berni Sanders, suosnivač Majkrosofta Bil Gejts, košarkaška zvezda Lebron Džejms i Dalaj Lama.

Trampova ovogodišnja titula prekinula je niz od 12 godina kada je Barak Obama bio muškarac kome se najviše dive, rekord koji je delio samo s bivšim predsednikom Dvajtom Ajzenhaureom.

Mišel Obama ponovno je dobila najviše počasti pošto je dobila 10 odsto glasova, dok je izabrana potpredsednica Kamala Haris na drugom je mestu sa šest procenata. Bivši državni sekretar Hilari Klinton bila je na prvom mestu 16 uzastopnih godina pre predaje vrha liste Obami i ukupno je 22 puta zauzimala vrh liste.

U međuvremenu, trenutna prva dama Melanija Tramp izbila je na treće mesto, a pridružile su joj se Bes Truman i Lejdi Bird Džonson u kategoriji bivših ili sadašnjih prvih dama koje nisu nikada osvojile prvo mesto.

Sudija Vrhovnog suda Ejmi Koni Baret i aktivistkinja za klimatske promene Greta Tunberg takođe su ušle u top 10.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOLC POSLE NAPADA NA IRAN: Pozivam na deeskalaciju sukoba u regionu Bliskog istoka