PO VAKCINU PROTIV KORONE KOD PRIVATNIKA? Predsednik Meksika izjavio da je za opštu imunizaciju, pa predočio probleme sa kojima se svi sreću

Tanjug

29. 12. 2020. u 00:39

PREDSEDNIK Meksika Andres Manuel Lopes Obrador izjavio je danas da nema ništa protiv da privatne kompanije kupuju vakcine protiv korone i da ih distribuiraju osobama koje žele da ih plate.

ПО ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ КОД ПРИВАТНИКА? Председник Мексика изјавио да је за општу имунизацију, па предочио проблеме са којима се сви срећу

Volonteri su prvi primili vakcinu koju su razvili "Astra Zeneka" i univerzitet u Oksfordu / Foto Tanjug-AP

Međutim, predsednik je dodao da u svetu nema dovoljno zaliha vakcina i upozorio je privatne kompanije da ne pokušavaju da kupe vakcine koje su obećane meksičkoj vladi, preneo je AP.

- Nemamo ništa protiv da se vakcinacija komercijalizuje, da se dozvoli kompanijama koje su voljne da ih kupuju. Međutim, stvar je u tome da je broj vakcina na svetskom tržištu i dalje mali - rekao je Lopes Obrador.

On je ponovio da bi se meksička vlada protivila da se vakcine daju privatnim kompanijama, ako su već bile ugovorene za meksičku vladu.

Meksička medicinska zdravstvena komisija mora da odobri dozvolu za bilo koju vakcinu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva