RUSI ULAZE U AJN ISU: Turci izvršili žestoko granatiranje (FOTO/VIDEO)

Novosti online

28. 12. 2020. u 09:06

РУСИ УЛАЗЕ У АЈН ИСУ: Турци извршили жестоко гранатирање (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA/Printscreen

SIRIJSKE demokratske snage (SDF) dogovorile su se da u narednih nekoliko dana predaju strateški grad Ajn Isu u severnoj Raki Sirijskoj arapskoj armiji (SAA) i ruskoj vojsci, javio je "Sputnjik na arapskom" pozivajući se na stručnjaka za sirijska pitanja.

Ekspert Omar Rahmon otkrio je za Sputnjik sporazum koji je zaključen u nedelju, 27. decembra, u Ajn Isi, tokom kojeg se SDF navodno obavezao da će grad predati ruskoj strani i sirijskoj vojsci, nakon nekoliko dana pregovora.

Rahmon je rekao da se prema dostupnim preliminarnim informacijama Ankara pripremala da izvrši napad na grad proteklih sati, ali je SDF-ovo prihvatanje predaje grada sirijskoj vojsci "zaustavilo" ovaj napad.

Što se tiče uslova sporazuma, Rahmon je rekao:

- Još uvek nema tačnih informacija o uslovima sporazuma, ali Kurdi su poručili ruskoj strani da su spremni da se u potpunosti povuku iz Ajn Ise i da će praktični koraci na terenu početi u narednih nekoliko sati.

Međutim, uprkos Rahmonovim tvrdnjama, snage koje podržava Turska napale su večeras snage SDF-a u selu Mušarifa, dok su ispaljene desetine artiljerijskih granata i raketa prema gradu Ajn Isa, piše Al-Masdar News.

Dalje, izvor Sirijske arapske vojske rekao je za "Al-Masdar News" u nedelju da još uvek nije postignut dogovor, ukazujući da pregovori miruju. Izvor je dodao da je ruska vojska pojačala snage na frontu kod Ajn Ise, ali su pozicionirani van grada.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)