NOVI SUKOBI U KARABAHU: Pala mrtva glava, Jermeni napali Azere

Novosti online

28. 12. 2020. u 08:55

MINISTARSTVO odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je jermenska „oružana grupa“ napala azerbejdžanske pozicije u Karabahu.

НОВИ СУКОБИ У КАРАБАХУ: Пала мртва глава, Јермени напали Азере

Foto: EPA

- Dvadeset sedmog decembra, oko 15.30 nelegalna oružana grupa ili jedan od šest odreda jermenskih snaga koji su ostali na teritoriji (Karabaha) izveli su napad na jedinice azerbejdžanske vojske u selu Agdam, Hodževendski region - navodi se u saopštenju.

Tom prilikom je poginuo jedan azerbejdžanski vojnik, dok je još jedan povređen.

Prema podacima Ministarstva odbrane, nakon pružanja prve pomoći ranjeni vojnik je prebačen u bolnicu i nalazi se van životne opasnosti.

- Kao rezultat preduzetih mera, svih šest članova ilegalne jermenske oružane grupe su likvidirani - zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Dokument potpisan 10. novembra predstavlja četvrti pokušaj postizanja stabilne deeskalacije. Prethodna tri bila su neuspešna.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)