OSTAJE NAM SAMO DA SE POMOLIMO! Rusi lansirali četiri nuklearne rakete sa "Monomaha", u jednoj zemlji su prestravljeni (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

14. 12. 2020. u 18:19

ОСТАЈЕ НАМ САМО ДА СЕ ПОМОЛИМО! Руси лансирали четири нуклеарне ракете са Мономаха, у једној земљи су престрављени (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

VEST o lansiranju ruske interkontinentalne balističke rakete "Bulava" izazvala je snažne reakcije u Japanu.

Pre tri dana rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je da su sa podmornice "Vladimir Monomah" prvi put u isto vreme lansirane četiti "Bulave", piše RIA Novosti.

Projektili su ispaljeni u Ohotskom moru, i pogodile su sve ciljeve na poligonu Čiža u Arhangelskoj oblasti. Ministarstvo odbrane je visoko ocenilo profesionalizam i obuku posade nuklearne podmornice "Vladimir Monomah".

Vest o lansiranju raketa je izazvala snažnu reakciju u zemlji izlazećeg sunca, gde su čitaoce najvećih japanskim medija, kao što su "Mainići šimbun", "Asahi šimbun" i "Nihon keizai šimbun" uzbudile vesti o ovom testu.

- Mi moramo da razvijemo ovakve rakete, oko nas su samo neprijatelji. Ali čini mi se da smo već zakasnili - napisao je jedan čitalac, dok je drugi skrenuo pažnju da japanska flota ništa ne može da uradi u Ohotskom moru zbog ruskih podmornica, dok su sa druge strane u Južnom kineskom moru raspoređena kineska plovila.

- Možemo samo da se pomolimo da lansiranje ruskih raketa ostane na nivou obuke, i da ih nikada ne iskoriste u borbene svrhe - izrazio je nadu jedan čitalac.

Mnogi od njih su istovremeno kritikovali, po njihovom mišljenju „previše miroljubivu“, politiku japanskog rukovodstva prema Rusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Sumadinac

15.12.2020. 23:11

Valja se,tako i treba,neka dusmani znaju da nisu vise inferiorni kao nekada.Putine ziveo jos 100 pa opet 100 god.Pripremas Novogodisnje slavlje.Samo ti probaj te petarde,valjace,a videcemo kada i kome.Do konacne pobede.