SAVEZNI SUD ODLUČIO: Evo šta sudije kažu o tužbi Trampovog tima za Pensilvaniju

Novosti online

27. 11. 2020. u 21:24

SAVEZNI apelacioni sud odbacio je pokušaj Trampovog štaba da ponovo pokrene tužbu kojom se osporavaju izborni rezultati u Pensilvaniji, presudivši da "tvrdnje nemaju utemeljenje u dokazima".

САВЕЗНИ СУД ОДЛУЧИО: Ево шта судије кажу о тужби Трамповог тима за Пенсилванију

Foto: EPA

Veće sastavljeno od troje sudija Apelacionog suda za treći krug odbilo je zahtev Trampovog štaba, koji je predvodio Rudi Đulijani, za izmenu tužbe koja je prethodno odbijena, prenosi Si-En-En.

- Tvrdnje štaba nemaju nikakvo utemljenje. Broj glasačkih listića koje oni konkretno osporavaju daleko je manji od 81.000 glasova razlike u pobedi - napisale su sudije.

Predsednikov štab žalio se na presudu prošlog vikenda kada je sudija Metju Bran odbacio njihovu tužbu presudivši da ne može biti izmenjena i dopunjena i uporedivši je sa "Frankenštajnovim čudovištem".

Podsetimo, Trampov tim je dokazao da je u Pensilvaniji u razmacima stiglo 600.000 glasovao za Bajdena, a samo 3.200 za Trampa, te je tako Bajden preokrenuo rezultat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Srbijo Zuta kuco

28.11.2020. 07:45

Bitno je samo sta kaze Vrhovni sud. Vazno je sto je 27. oktobra Ejmi Koni Beret postala sudija Vrhovnog suda. Sada je odnos konzervativnih i liberalnih sudija 6:3. Sve ove presude daju mogucnost zalbe i otvaraju put ka Vrhovnom sudu. Do Vrhovnog suda mozete tek kada predjete put od nizih do Saveznog suda.