KAFEDŽIJE NA ULICAMA: Protesti u Francuskoj zbog mera vlasti (FOTO/VIDEO)

NEZADOVOLjNI vlasnici restorana, barova, diskoteka, noćnih klubova i sala za vežbanje, demonstrirali su u četvrtak u Marselju, posle odluke vlasti da ova mesta ostavi zaključana najmanje još dva meseca. Icrpljeni finansijski, mnogi su na protest stigli iz okolnih gradova i čitavog regiona.

КАФЕЏИЈЕ НА УЛИЦАМА: Протести у Француској због мера власти (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Među okupljenima, bilo je i poslanika, koji su došli da im pruže podršku, a neki od njih su simbolično nosili i traku sa francuskom trobojkom preko grudi.

Gradonačelnica Marselja Mišel Rubirola, pod čijim prozorom su se pojavili, takođe ih je podržala i poručila da će od predsednika države da zatraži otvaranje restorana bar u vreme ručka, i to već ove sedmice.

Vlasti, međutim, smatraju da su restorani i barovi među najopasnijim mestima za širenje virusa korona, jer se, zbog konzumiranja, sedi bez maski, u skučenom prostoru, i da tu zato nikave mere distanciranja trenutno nisu delotvorne.

Vlasnici ne prihvataju to objašnjenje. Na protestu su zato uzvikivali parole protiv "antislobodarskih mera", uz istaknute poruke i zapaljene baklje.

Neki od barova i restorana su zatvoreni već mesecima. Trenutno su svi zaključani, a jedino restorani imaju pravo da isporučuju jela klijentima na kućnu adresu. Diskoteke nisu radile ni dana još od 15. marta. Najnovijom odlukom da će se otvaranje restorana i barova razmotriti tek za 20. januar, mnogi ne vide svetlo na kraju tunela, i pored uspostavljenih mera pomoći.

Nezadovoljstvo raste među određenim branšama u Francuskoj, a naročito su ljuti ovih dana u skijalištima koja ostaju zatvorena do daljnjeg, bez mogućnosti da prime goste za vreme novogodišnjih praznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati