NIŠTA NE UKAZUJE DA JE VIRUS STVORIO ČOVEK: Ekspert SZO bi da opet istraži prve slučajeve kovida u Vuhanu

Tanjug

25. 11. 2020. u 22:58

EKSPERT veterine u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji Piter Ben Embarek, izjavio je danas da bi otišao na tržnicu hrane u kineskom Vuhanu da ponovo istraži prve slučajeve kovida-19 koji su se tamo pojavili.

НИШТА НЕ УКАЗУЈЕ ДА ЈЕ ВИРУС СТВОРИО ЧОВЕК: Експерт СЗО би да опет истражи прве случајеве ковида у Вухану

Foto. EPA

Na konferenciji za novinare Embarek je rekao da bi voleo da preispita prve slučajeve kovida-19 i pronađe sagovornike preko kojih bi mogao da dođe do "značajnih informacija" o tome gde su se zarazili, preneo je Rojters.

- Ništa ne ukazuje da je virus stvorio čovek. Trebalo bi da rekonstruišemo događanja od pre decembra 2019. godine, jer ne znamo šta se zaista desilo - ukazao je Embarek.

Istragom bi trebalo da se utvrdi šta je sve "ušlo na tržnicu i izašlo iz nje u tom periodu", kao i odakle je roba stizala na tržnicu u Vuhanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nije Mala Nije Mala

25.11.2020. 23:50

Ма ајде... 1. Вирус је направио човек 2. СЗО је продужена рука оних који су нам ово све приредили - сетите се одакле је почела паника, ко нам налаже шта да радимо, кога слушају све владе света. СЗО. 3. Ово је биолошки рат, а ко је почео не знам, али који је доказ да је вирус направио човек? Вакцина против непознатог (стварно?) вируса након 7 месеци???? 4. Вакцина (серум) су постојали од првог дана, само се чекало да се дигне довољна џева и достигне ниво потражње (читај: умре довољно људи) и постигне ниво понуде (читај: произведе довољан број доза).