OKONČAN RAT U KARABAHU: Pašinjan se dogovorio sa Putinom i Alijevim, Jermeni tuguju

Novosti online

09. 11. 2020. u 23:04

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan saopštio je da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim potpisao izjavu o prekidu vatre.

ОКОНЧАН РАТ У КАРАБАХУ: Пашињан се договорио са Путином и Алијевим, Јермени тугују

Foto: EPA

Pašinjan je nazvao „veoma bolnim“ za sebe i ceo jermenski narod tekst zajedničke izjave o prekidu vatre u Karabahu.

- Poštovani građani, braćo i sestre, lično za mene i za sve nas doneo sam veoma tešku odluku. Zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana sam potpisao izjavu o prekidu rata u Karabahu od 01.00 - napisao je Pašinjan na Fejsbuku.

On je naglasio da je potpisivanje izjave „zasnovano i na uverenosti da je u sadašnjoj situaciji ovo najbolje rešenje“.

- Ovo nije pobeda, ali nije ni poraz, sve dok sami ne priznamo da smo pobeđeni. Mi nikad ne priznajemo sa smo pobeđeni i to treba da bude početak nove ere našeg nacionalnog jedinstva, obnove. Treba da analiziramo godine naše nezavisnosti, kako bismo planirali našu budućnost i ne ponovili greške iz prošlosti. Borili smo se do kraja. Pobedićemo. Arcah staji - izjavio je Pašinjan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

buki

09.11.2020. 23:30

Šta li znači ovo Arcah staji? Koji li su uslovi predaje, da li kao i na našem kosovu vojska i policija mora da napusti Karabah? Uz vojsku ide i narod, a ko ostane sledi im progon kao Srbima sa kosova,. Zatim paljenje svega jermenskog, kako bi zatro trag hrišćanstva na tim prostorima. Znači da ne pomaže ni kada se graničiš sa Rusijom, pomoći nema.