ALBANSKI TERORISTA BIO NA DŽIHADISTIČKOM "SAMITU": Pre napada se skupili u Beču, ogroman propust austrijske policije

Srna

09. 11. 2020. u 19:53

AUSTRIJSKO Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potvrdilo je danas pisanje medija da se Kujtim Fejzulaj, koji je u terorističkom napadu u Beču ubio četiri i ranio 23 osobe, pre nekoliko meseci sastao sa grupom džihadista iz Nemačke i Švajcarske.

АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТА БИО НА ЏИХАДИСТИЧКОМ САМИТУ: Пре напада се скупили у Бечу, огроман пропуст аустријске полиције

Foto: Instagram

- U Beču je održan sastanak između osoba iz Nemačke i Švajcarske, ali je bilo i drugih koji su se sreli sa napadačem i uhapšeni su u okviru istrage - rekao je zvaničnik austrijskog MUP-a Franc Ruf.

Austrijski mediji ranije su pisali da je više od 10 "mladih džihadista" iz Austrije, Nemačke i Švajcarske održalo, kako opisuju "trodržavni islamistički samit" sredinom jula u Beču.

Prema navodima medija, sastanak je organizovao Fejzulaj, koji je rođen u Austriji, a albanskog je porekla. On je u napadu 2. novembra u centru Beča ubio četiri, a ranio 23 osobe.

Policija je tokom sukoba ubila Fejzulaja, koji je bio simpatizer "Islamske države". On je prošle godine osuđen na 22 meseca zatvora jer je pokušao da se pridruži džihadistima u Siriji, ali je ubrzo nakon toga oslobođen iz pritvora.

Prema pisanju lista "Kronen cajtung", pojedini džihadisti boravili su u Fejzulajevom stanu u Beču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)