ETA SE ZAHUKTAVA Florida već broji mrtve - naložena je evakuacija stanovništva, zatvorene su plaže, ne radi javni prevoz

Tanjug

09. 11. 2020. u 09:08

AMERIČKA savezna država Florida je zatvorila plaže, mesta za testiranje na korona virus, javni prevoz, a usput je i naredila evakuacije određenog broja ljudi, pošto se tropska oluja Eta zahuktava, donoseći jaku kišu u već poplavljenim ulicama gradova.

ЕТА СЕ ЗАХУКТАВА Флорида већ броји мртве - наложена је евакуација становништва,  затворене су плаже, не ради јавни превоз

Foto: AP

Florida već broji mrtve usled oluje Eta, a u Meksiku i Centralnoj Americi više od 100 ljudi se vodi kao nestalo, prenosi AP.

Čak i da se oluja ne pretvori u uragan, spora brzina kojom se kreće i jaka kiša doneli su ogromnu pretnju južnoj Floridi, u kojoj je palo više od 35 centimetara kiše prošlog meseca, a procenjuje se da bi uskoro moglo da padne još 30.

-U nekim oblastima, zemlja nije upila vodu dovoljno brzo, a kiša samo naleće sve više- rekao je Hoze Pepe Dijaz, sekretar Majami Dejd okruga.

Gradonačelnik Majami Dejd okruga, Karlos Himenez, rekao je da je na vezi sa službama protiv poplave, koje pokušavaju da ispumpaju vodu iz poplavljenih područja, i da izvuku zaglavljena vozila.

Eta je zasad imala prosečnu brzinu vetra od 100 kilometara na čas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024