DŽIHADISTI JURIŠAJU NA "KAVKASKI STALJINGRAD": Jermeni naneli žestoke gubitke plaćenicima iz Sirije, transporti leševa stižu svakodnevno

Novosti online

07. 11. 2020. u 09:16

BROJ poginulih sirijskih džihadista u Karabahu rapidno raste, nakon što ih je generalštab azerbejdžanske vojske "bacio" u borbe u okolini grada Šuši.

ЏИХАДИСТИ ЈУРИШАЈУ НА КАВКАСКИ СТАЉИНГРАД: Јермени нанели жестоке губитке плаћеницима из Сирије, транспорти лешева стижу свакодневно

Foto: Printscreen

Kako navodi takozvana Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR), broj žrtava sirijskih plaćenika u Karabahu popeo se na 250 nakon nedavnih borbi sa odbrambenim snagama Nagorno-Karabaha.

Aktivisti Sirijske opservatorije zabeležili su da je još 12 tela sirijskih plaćenika i džihadista vraćeno u Siriju. Oni su na nagovor turskih oficira, uz obećanja o visokim platama, poslati na Kavkaz, gde su izgubili živote u žestokim borbama za grad Šuši.

Taj grad, koji se smatra predgrađem prestonice Stepanakerta, već danima fanatično brane pripadnici vojske Nagorno-Karabaha, koji su naneli teške gubitke vojsci Azerbejdžana.

Od 250 poginulih, tela 195 boraca su vraćena u Siriju, dok je ostatak leševa zaglavljen u Azerbejdžanu.

Jermenske snage zarobile su najmanje trojicu džihadista, a ukupan broj militanata iz Sirije u Karabahu porastao je na 2.580, dok je gotovo 350 njih dezertiralo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave