DVA LICA AMERIKE NA ULICAMA: Dok se Bajdenove pristalice prevremeno raduju pobedi, Trampovi protestuju (FOTO)

Tanjug

06. 11. 2020. u 21:25

DOK se širom SAD još uvek prebrojavaju glasovi na predsedničkim izborima, pristalice demokratskog kandidata Džoa Bajdena koji je u vođstvu počele su da slave na ulicama Filadelfije, dok pristalice Donalda Trampa nastavljaju proteste.

ДВА ЛИЦА АМЕРИКЕ НА УЛИЦАМА: Док се Бајденове присталице превремено радују победи, Трампови протестују (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Ispred biračkih centara u Feniksu i Detroitu gde se još uvek prebrojavaju glasovi, okupilo se oko 200 pristalica republikanskog predsednika Donalda Trampa koji je izrazio sumnju u tačnost izbornih rezultata, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP Photo

Sa druge strane, u Filadelfiji su građani izašli na ulice posle vesti da demokratski kandidat Džo Bajden vodi u Pensilvaniji. Građani, kako prenose mediji, igraju, pevaju i slave na ulicama.

Foto: Tanjug/AP Photo

- Uhapsite radnike nabiralištima - vikale su u Feniksu pristalice Trampa koji tvrdi da je došlo do krađe glasova i najavljuje pravnu borbu, pošto je njegov demokratski rival na predsedničkim izborima Džo Bajden povećao prednost u finišu izborne trke.

Foto: Tanjug/AP Photo

U Detroitu su pred centrom za prebrojavanje glasova demonstranti uzvikivali: "Stop krađi". Neki su nosili transparente na kojima je pisalo "Učinimo izbore ponovo fer" i "Volimo Trampa". Policija je ogradila ulice koji vode do centra.

Foto: Tanjug/AP Photo

Iako protesti nisu nasilni ni masovni, lokalni zvaničnici zabrinuti su zbog optužbi.

U Atlanti se okupilo skoro 100 pristalica Trampa ispred mesta gde se broje glasovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna