OGLASIO SE DONALD TRAMP: Nikada neću odustati od borbe za vas i našu zemlju

Tanjug

06. 11. 2020. u 20:57

AMERIČKI predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će nastaviti pravnu borbu, pošto je njegov demokratski rival na predsedničkim izborima Džo Bajden povećao prednost u finišu izborne trke, javlja Rojters.

ОГЛАСИО СЕ ДОНАЛД ТРАМП: Никада нећу одустати од борбе за вас и нашу земљу

Foto: EPA

- Nastavićemo ovaj proces na svaki način koji nam omogućava zakon kako bi obezbedili Amerikancima da imaju poverenje u našu vladu. Nikada neću odustati od borbe za vas i našu zemlju - istakao je Tramp u saopštenju koje je izdala Bela kuća.

U saopštenju se ističe da "američki narod zaslužuje potpunu transparentnost brojanja glasova i sertifikaciju izbora" i da više nije reč o pojedinačnim izborima, već o "integritetu celog izbornog procesa".

Takođe se demokrate optužuju da ne poštuju osnovni princip da "moraju da se broje legalni glasovi i da se ne broje nelegalni glasovi".

Tramp je u više navrata isticao da je brojanje glasova koji su poštom stigli posle izbora "nelegalno" i da je reče o prevari..

BiBiSi podseća da se u oko pola američkih država broje glasovi koji su stigli poštom, a poslati se na dan izbora 3. novembra, uključujuhi i neke od ključnih država kao što su Pensilvanija, Džordžija i Severna Karolina.

Zahvaljujući tim glasovima, demokratski kandidat Džo Bajden prestigao je Trampa u Pensilvaniji i Džordžiji, u kojima je predsednik vodio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024