IMA NADE ZA TRAMPA: Srpska novinarka iz Bele kuće otkriva u čemu se krije šansa za predsednika SAD

A. N.

04. 11. 2020. u 19:09

KSENIJA Pavlović Mekatir, srpska novinarka koja svakodnevno izveštava iz Bele kuće kaže za "Novosti" da Trampova kampanja tvrdi da demokrate pokušavaju da ubace zakasnele izborne listiće, ali da ako se budu računali samo legalni izborni listići, Tramp pobeđuje.

ИМА НАДЕ ЗА ТРАМПА: Српска новинарка из Беле куће открива у чему се крије шанса за председника САД

Foto: Printskrin

- Sinoć sam provela dvanaest sati u Beloj kući u kojoj je Tramp proveo izbornu noć u iščekivanju rezultata. Izborna noć je počela dobro za Trampa, i trend je išao u korist crvene države na izbornoj mapi. Obraćanje predsednika Trampa je usledilo nakon Bajdenove prejudicirane izjave da će pobediti, što je doprinelo Bajdenu u oku javnosti jer je iskoristio momentum, iako bi svi kritikovali Trampa u slučaju da to isto uradi - kaže Ksenija Pavlović Mekatir.

Ona naglašava da su analitičari i mediji pogrešili pri proceni rezultata ovih izbora.

- Pola Amerike je glasalo za Trampa. Veliki demokratski talas pobede se nije dogodio uprkos svemu što su analitičari i mediji obećavali i ovo su, kao što sam tačno predvidela u Pavlovic Tudajy, tesni izbori u kome će svaki glas biti odlučujući. Još uvek je rano da se proglasi pobednik u Pensilvaniji, Mičigenu, Viskonsinu, Nevadi, Severnoj Karolini i Džordžiji - kaže novinarka i dodaje:

- Trampova kampanja je jutros potvrdila da vode u Pensilvaniji i da su nadmašili očekivanja u broju glasova afroamerikanaca i latino glasova, posebno Kubanaca. Džejson Miler je rekao da je Tramova kampanja sigurna u svoju računicu i put do pobede. Advokat Bajdenove kampanje je jutros proglasio pobedu, i dao identičnu izjavu zbog koje razapinju Trampa u medijima. Trampova kampanja tvrdi da demokrate pokušavaju da ubace zakasnele izborne listiće, ali da ako se budu računali samo legalni izborni listići, Tramp pobeđuje. 

Pavlović Mekatir navodi da je poslednja Trampova opcija obraćanje Vrhovnom sudu.

- Što se tiče Vrhovnog suda, to je svakako zadnja opcija za koju će se Tramp odlučiti, ali Vrhovni sud nije u obavezi da prihvati ovaj legalni izazov, neophodno je da postoje dokazi. Bejdenova kampanja se takođe priprema za bitku na sudu. Jako je moguće da će se ponoviti Al Gor, Džordž Buš scenario, ali moramo da sačekamo još malo da se izbroje sve glasovi koji se trenutno procesuju i da vidimo šta je konačan zaključak pre nego što slučaj dođe do Vrhovnog suda. Ako dođe do legalnog obračuna, može jako loše da se odrazi na stanovništvo i da trigira nasilje, proteste i u naj ekstremijem scenariju, građanski rat - kazala nam je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna