VOJSKA POBEDONOSNO UMARŠIRALA U TURSKU BAZU: Turci pobegli glavom bez obzira! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 11. 2020. u 16:29

SIRIJSKA arapska vojska (SAA) premestila je svoje snage u ponedeljak u bivšu vojnu bazu turskih oružanih snaga u mestu Morek.

ВОЈСКА ПОБЕДОНОСНО УМАРШИРАЛА У ТУРСКУ БАЗУ: Турци побегли главом без обзира! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Prema Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA), Sirijska arapska vojska rasporedila je svoje snage na to mesto samo nekoliko dana nakon što se turska vojska povukla sa ove osmatračnice u severnoj Hami.

Nakon dolaska na planiranu lokaciju, inženjerski timovi Sirijske arapske vojske izvršili su pregled područja kako bi bili sigurni da turske snage nisu ostavile eksploziv.

Inženjerski timovi sirijske vojske utvrdili su da nema eksploziva, a vojska je potom podigla zastavu Sirijske Arapske Republike nad utvrđenjem koji su prethodno okupirale turske trupe.

SANA je snimila pripadnike Sirijske arapske vojske kako podižu zastavu svoje države nad tim mestom, jer je baza sada u potpunosti pod njihovom kontrolom u severnom delu oblasti Hame.

Sa Morekom u potpunosti pod njihovom kontrolom, Sirijska arapska vojska će sada usmeriti pažnju na osmatračnicu Šer Maher, iz koje se turska vojska nedavno povukla.

Ministarstvo odbrane nije objavilo raspored za premeštanje trupa sirijske vojske na ovu osmatračnicu.

(AMN)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)