OD VELIKE VAŽNOSTI ZA ZEMLJU: Putin se oglasio posle sastanka koji je jako bitan za Rusiju (VIDEO)

Novosti online

02. 11. 2020. u 15:21

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je među prioritetima za razvoj kosmonautike nazvao stvaranje perspektivne linije raketnih kompleksa i poboljšanje kosmičke infrastrukture.

ОД ВЕЛИКЕ ВАЖНОСТИ ЗА ЗЕМЉУ: Путин се огласио после састанка који је јако битан за Русију (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Moramo krenuti od prioriteta, a to su unapređenje kosmičke infrastrukture, izgradnja i kvalitativno poboljšanje letelica, nastavak programa razvoja ljudstva, stvaranje perspektivne linije raketnih kompleksa, i uopšteno, povećanje udela inovativne kosmičke tehnologije, proizvoda i usluga - izjavio je šef države na sastanku o finansiranju i razvoju kosmičke industrije.

Putin smatra da je „rešenje ovih strateških zadataka od velike važnosti za zemlju, efikasan razvoj domaće ekonomije, poboljšanje bezbednosti države, održavanje ruskog vođstva na globalnom kosmičkom tržištu, gde konkurencija brzo raste“.

Predsednik je na sastanku naveo da je potrebno usredsrediti se „na konkretna pitanja finansiranja raketne i kosmičke industrije, kao i na niz ključnih programa u tom sektoru“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom