STIŽE I AMERIČKA VAKCINA PROTIV KORONE: Objavljen datum kada će biti registrovano još jedno cepivo

Tanjug

20. 10. 2020. u 17:46

СТИЖЕ И АМЕРИЧКА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНЕ: Објављен датум када ће бити регистровано још једно цепиво

Foto: Ria.ru

DIREKTOR američkog nacionalnog instituta za zdravlje Frensis Kolin izjavio je danas da će najverovatnije do kraja novembra biti registrovana američka vakcina protiv korona virusa.

- Malo je verovatno da će se to desiti pre kraja novembra, s obzirom na standarde koji moraju da se poštuju. To će biti vakcina koja je testirana po najstrožim standardima bezbednosti i delotvornosti - rekao je Kolins, prenosi CNN.

Upitan da prokomentariše napade američkog predsednika Donalda Trampa na direktora Instituta za alergologiju i infektivne bolesti Entonija Faučija, Kolins je dao podršku svom kolegi, ističući da je on najpoštovaniji infektolog na svetu u koga ima veliko poverenje.

On je upozorio ia SAD nikada nisu izašle iz prvog talasa virusa, koji je posebno pogodio NJujork, a kao dokaz za to je naveo činjenicu da se nikada broj obolelih nije smanjio na nulu.

Kao razlog za to, Kolins je naveo neuspešno predstavljanje efikasnih javnih zdravstvenih mera, poput obaveznih nošenja maski, socijalnog distanciranja i pranja ruku i istakao da porodice ne bi smele da se okupljaju za predstojeći dan zahvalnosti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)