NOVI ŠEF ODBORA GUVERNERA MMF: Najavio pomoć siromašnima

Tanjug

17. 10. 2020. u 00:45

PRIORITET meksičkog ministra finansija Artura Erere na novoj dužnosti predsednika Odbora guvernera Međunarodnog monetarnog odbora (MMF) i Svetske banke biće pomoć siromašnijim zemljama pogođenim pandemijom korona virusa, saopšteno je iz meksičkog Ministarstva finansija.

НОВИ ШЕФ ОДБОРА ГУВЕРНЕРА ММФ: Најавио помоћ сиромашнима

MMF

Svetska banka odobrila je imenovanje meksickog zvaničnika Erere, a MMF bi trebalo da zaključi taj proces do 4. novembra.

Erera je najavio da će izvršiti pritisak na MMF i Svetsku banku da udvostruče napore u pomoći zemljama sa niskim i srednjim dohotkom kako bi se poboljšao oporavak svetske privrede od posledica pandemije, prenela je Hina.

On će se angažovati i na jačanju međunarodnog finansijskog sistema, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Erera je na Tviteru objavio da je "vrlo počastvovan" imenovanjem na novu dužnost.

Imenovanje Erere je drugi slučaj da jedan meksicki zvaničnik zauzeme čelnu poziciju u Odboru koji predstavlja 189 zemalja.

ANDORA POSTALA 190. ČLANICA MMF-A

Mala evropska zemlja Andora danas je zvanično postala 190. članica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Andora, kao i mnoge druge evropske zemje trenutno ima problema sa privredom i turizmom zbog pandemije korona virusa, prenosi Rojters.

"Andora se suočava istovremeno i sa kratkoročnim i sa dugoročnim izazovima, tipičnim za evropske i druge članice MMF-a kod kojih se situacija pogoršala zbog pandemije korona virusa", izjavila je direktorka MMF Kristalina Georgijeva.

Georgijeva je posle zvanične ceremonije potpisivanja sporazuma o pristupanju Andore MMF, rekla da će ta svetska organizacija u intenzivnoj saradnji sa vlastima, građanima Andore i drugim međunarodnim partnerima, raditi na ostvarivanju "postpandemijskih ciljeva" i jačanju ekonomije male evropske zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)