RAT U NAGORNO KARABAHU: Azerbejdžan napao dronom jermensku teritoriju, Baku negira sve optužbe

Novosti online/ Agencije

14. 10. 2020. u 09:02 >> 19:00

SITUACIJA u Nagorno Karabahu, gde su borbe počeke 27. septembra, se ne smiruje.

РАТ У НАГОРНО КАРАБАХУ: Азербејџан напао дроном јерменску територију, Баку  негира све оптужбе

Foto: Tviter

Turska nastavlja sa prebacivanjem plaćenika na Kavkaz, a tela plaćenika koje podržava Ankara, ubijenih u borbi sa vojskom Nagorno-Karabaha, vraćena na sirijsku teritoriju, zajedno sa grupom boraca koji su se vratili iz Azerbejdžana. I pored teških gubitaka, Turci se spremaju za još jedan transport militanata iz Sirije u Karabah, sa ciljem da podrže vojsku Azerbejdžana.

Informcije o plaćenicima koje šalje Turska potvrdio je i Vol strit žurnal, koji piše da je stotine sirijskih plaćenika koje je angažovala Turska raspoređeno su u zoni sukoba u Nagorno Karabahu.

Honorar za koji pristaju da se bore je 2.000 dolara, a do sada je poslato oko 5.000 plaćenika. Ankara je demantovala tu informaciju.

17:45 U NAPADU AZERBEJDžANSKOG DRONA RANjEN TINEJDžER

Portparolka Ministarstva zdravlja Jermenije Alina Nikogosjan saopštila je da je u napadu azerbejdžanskog drona na jermensku teritoriju ranjen 14-godišnji tinejdžer. Ministarstvo Azerbejdžana je negiralo ova saopštenja.

15:30: ALIJEV:  AZERBEJDžAN ZAUZEO JOŠ OSAM SELA U KARABAHU

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev napisao je na tviteru da je azerbejdžanska vojska preuzela kontrolu nad još osam sela u Karabahu.

15:03 Portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan izjavila je da je vojska Azerbejdžana gađala bolnicu

„Protivnik, nastavljajući da krši prekid humanitarnog primirja, ovog puta je gađao jednu od bolnica koja se nalazi na severoistočnom delu linije razgraničenja, gde se leče i civili“, napisala je Stepanjanova na fejsbuku.

14:07 PAŠINjAN: AZERBEJDžAN NAMERAVA DA U POTPUNOSTI OKUPIRA TERITORIJU NAGORNO-KARABAHA

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je danas da Azerbejdžan namerava da u potpunosti okupira teritoriju Nagorno-Karabaha i opisao situaciju u zoni sukoba kao veoma tešku.

Pašinjan je u govoru rekao da Azerbejdžan i Turska ne žele da zaustave agresiju, preneo je Rojters.

Nagorno-Karabah je planinsko područje koje je u formalno u sastavu Azerbejdžana, ali je naseljeno jermenskim stanovništvom.

09: 00 BAKU: UNIŠTENI JERMENSKI RAKETNI SISTEMI SREDNjEG DOMETA

Azerbejdžanske oružane snage uništile su jutros nekoliko jermenskih raketnih sistema srednjeg dometa.

- Jermenski raketni sistemi, koji su postavljeni da gađaju civilne ciljeve u Gandži, Mingačeviru i drugim gradovima unutar azerbejdžanske teritorije, otkriveni su duž granične linije nešto posle ponoći i ubrzo potom i uništeni - navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Azerbejdžana - preneo je TAS.


08:40  SAD: TURSKA RASPOREĐUJE PLAĆENIKE IZ SIRIJE U NAGORNO KARABAHU

Stotine sirijskih plaćenika koje je angažovala Turska raspoređeno je u zoni sukoba u Nagorno Karabahu, tvrdi Vol strit žurnal pozivajući se na izvore koji učestvuju u slanju sirijskih boraca.

U izveštaju se navodi da se "stotine plaćenika iz sirijskih oružanih frakcija bliskih Turskoj uključilo u borbe između Azerbejdžana i Jermenije", kao i da se još stotine pripremaju da idu na liniju fronta u Nagorno Karabah, preneo je TAS.

Na osnovu informacija iz izvora povezanog sa sirijskim oružanim frakcijama koje podrzava Ankara, do sada je veinulo oko 200 sirijskih boraca, pa mnogi nastoje da se vrate u Siriju.

Isti izvor navodi da sirijski plaćenici pristaju da se bore za honorar od oko 2 hiljade američkih dolara, ali da je broj žrtava među njima sve veći. Pozivajući se na informaciju američkog ministarstva odbrane, Vol strit žurnal tvrdi da je Turska do sada poslala pet hiljada plaćenika iz Sirije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (9)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)