POLICAJAC UBICA PUŠTEN IZ ZATVORA: Derek Šovin položio kauciju od milion dolara!

Novosti online

07. 10. 2020. u 20:06

DEREK Šovin, bivši policajac iz Mineapolisa koji se tereti za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, pušten je iz zatvora.

ПОЛИЦАЈАЦ УБИЦА ПУШТЕН ИЗ ЗАТВОРА: Дерек Шовин положио кауцију од милион долара!

Foto: Printscreen

Bivši policajac je izašao na slobodu u sredu ujutru, piše "Dejli mejl". On je priložio "nenovčanu" kauciju u iznosu od milion dolara.

Šovin je bio u zatvoru od 31. maja kada je uhapšen i optužen za drugostepeno ubistvo, nakon što su se pojavili video-snimci na kojima se vidi kako kleči na Flojdovom vratu. Potvrda o oslobađanju iz zatvora, koju je objavila šerifska kancelarija okruga Hepenin, pokazuje da je u pitanju uslovni otpust.

Podsetimo, Šovin je krajem maja tekuće godine tokom privođenja skoro devet minuta klečao na Flojdovom vratu dok je ovaj molio da ga pusti i govorio da ne može da diše. Rezulati obdukcije su pokazali da je Džordž Flojd (46) preminuo od posledica gušenja. Šovin je optužen za ubistvo Afroamerikanca. Zbog toga su širom Sjedinjenih Američkih Država izbili protesti u kojima je povređeno na desetine policajaca i demonstranata, a bilo je i žrtava.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!