U NAGORNO-KARABAHU UBIJENA 93 PLAĆENIKA IZ SIRIJE: Nova tura boraca već krenula na front

Novosti online

05. 10. 2020. u 11:55

U NAGORNO - KARABAHU ubijena su 93 plaćenika iz Sirije, od kojih su tela 53 plaćenika u nedelju transportovana nazad u tu bliskoistočnu zemlju, saopštili su izvori u sirijskoj opoziciji koji su upoznati sa situacijom.

У НАГОРНО-КАРАБАХУ УБИЈЕНА 93 ПЛАЋЕНИКА ИЗ СИРИЈЕ: Нова тура бораца већ кренула на фронт

Foto: Tviter MO Azerbejdžana

- U Siriju su u nedelju isporučena tela 53 plaćenika, te je ukupan broj ubijenih sirijskih plaćenika 93 - rekao je jedan od sagovornike agencije.

Pored toga, prema njegovim podacima, prošlog vikenda je treća partija sirijskih plaćenika krenula u zonu sukoba u Karabahu.

- Poslato je 430 osoba - rekao je izvor.

Drugi izvor u sirijskoj opoziciji je ranije rekao da se prema stanju od 1. oktobra u Karabahu nalazilo 322 opremljena plaćenika iz Sirije.

S tim u vezi, francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je ranije da Francuska raspolaže informacijama da su se sirijski militanti uputili u Nagorno-Karabah kako bi učestvovali borbenim dejstvima. Istovremeno, jermenski premijer Nikol Pašinjan optužio je Tursku da je obučila i prebacila hiljade plaćenika u Nagorno-Karabah iz regiona koje je okupirala u severnoj Siriji.

Šefovi diplomatija Rusije i Turske, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu razgovarali su ranije telefonom o eskalaciji situacije u Nagorno-Karabahu i istakli da je nedopustivo uvlačenje militanata iz drugih regiona u sukob. Azerbejdžan je odbacio te tvrdnje rekavši da su lažne informacije o tome da Baku angažuje plaćenike u sukobu u Nagorno-Karabahu, između ostalog i turske.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)