AKO ZATREBA, RUSIJA ĆE OSIGURATI BEZBEDNOST JERMENIJE: Pašinjan poslao jasnu poruku svim prijateljima Azerbejdžana

Novosti onlajn

04. 10. 2020. u 21:26

JERMENSKI premijer Nikol Pašinjan je uveren da će Rusija, u slučaju da to bude potrebno, pružiti pomoć Jerevanu u cilju osiguravanja bezbednosti zemlje, tako što će angažovati svoje oružane snage.

АКО ЗАТРЕБА, РУСИЈА ЋЕ ОСИГУРАТИ БЕЗБЕДНОСТ ЈЕРМЕНИЈЕ: Пашињан послао јасну поруку свим пријатељима Азербејџана

Foto: UNTV via AP

To je, navodi on, predviđeno sporazumom između dve zemlje.

- U Jermeniji se nalazi 102. ruska vojna baza, imamo jedinstven sistem PVO. Sporazum o tom sistemu vrlo precizno predviđa u kojim slučajevima se te oružane snage mogu iskoristiti i u cilju osiguranja bezbednosti Jermenije... Uveren sam da će Rusija ispuniti svoje ugovorne obaveze ako se takav slučaj desi - rekao je Pašinjan u intervjuu za „Bild“.

Podsetimo, situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Dešavanja u Nagorno-Karabahu pratite u blogu uživo KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!