ZAVIRITE U TRAMPOVU BOLNIČKU SOBU: Kristalni lusteri i konferencijska sala, sve opremljeno vrhunskom tehnologijom (FOTO)

Novosti online

03. 10. 2020. u 21:36

PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp hospitalizovan je u vojnoj bolnici "Volter Rid" ubrzo nakon što je objavio da su on i prva dama Melanija Tramp zaraženi korona virusom.

ЗАВИРИТЕ У ТРАМПОВУ БОЛНИЧКУ СОБУ: Кристални лустери и конференцијска сала, све опремљено врхунском технологијом (ФОТО)

Foto: EPA

O njemu u bolnici u Merilendu brine 7.000 pripadnika medicinskog osoblja, uključujući neke od najcenjenijih lekara u SAD, piše "Dejli mejl".

Tramp boravi u predsedničkom apartmanu, luksuzno opremljenom odeljenju, u jednoj od 88 zgrada uglednog medicinskog centra. Na odeljenju 71 predsednički apartman jedna je od šest soba rezervisanih za visoke zvaničnike američke vojske i Bele kuće.

Apartman je posebno opremljen uređajima za sigurnost i komunikacijskom opremom, rekla je admiral Koni Mariano, koja je lični lekar nekadašnjih predsednika Džordža Buša i Bila Klintona.

U sklopu medicinskog centra "Volter Rid" takođe je i Institut za istraživanje Silver Spring, gde naučnici rade na razvoju vakcine i lečenju infektivnih bolesti poput kovida-19.

Predsedničko krilo sadrži trpezariju s kristalnim lusterom, radni sto samo nekoliko koraka od bolničkog kreveta, te sobe opremljene sofama predviđene za prijem posetilaca. Predsedniku su na raspolaganju kuhinja i konferencijska soba.

Uz sve to, apartman je opremljen vrhunskom tehnologijom, kako bi američki predsednik mogao nesmetano da obavlja predsedničke dužnosti. Na fotografijama iz 2007. prikazana je unutrašnjost predsedničkog apartmana, za koga se ne zna da li je u međuvremenu preuređen.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!