LIBANSKE VLASTI PRED NOVIM PROBLEMOM: Naređeno zatvaranje više od sto gradova i sela, nema mesta u bolnicama

Tanjug

02. 10. 2020. u 17:06

LIBANSKE vlasti naredile su danas zatvaranje 111 gradova i sela širom zemlje nakon što je na stotine ljudi poslednjih dana zaraženo korona virus, a bolničkih kreveta je sve manje.

ЛИБАНСКЕ ВЛАСТИ ПРЕД НОВИМ ПРОБЛЕМОМ: Наређено затварање више од сто градова и села, нема места у болницама

FOTO: EPA

Odlazeći ministar unutrašnjih poslova Mohamed Fahmi naveo je u saopštenju da će potpuno zatvaranje 111 gradova i sela stupiti na snagu u nedelju ujutru i trajati do 12. oktobra, preneo je AP.

Tokom tog perioda sve državne i privatne insitucije u gradovima i selima u severnom, južnom, centralnom i istočnom delu Libana, kao i u pojedinim predgrađima Bejruta biće zatvorene.

Svi društveni događaji i skupovi biće otkazani, a Ministarstvo će stupiti u kontakt sa lokalnim verskim zvaničnicima zbog zatvaranja verskih objekata.

Prema Fahmijevim rečima, policijski čas na nivou cele zemlje koji traje od 01.00 časova noću do izlaska sunca i dalje će ostati na snazi.

U Libanu je poslednjih sedmica došlo do velikog poprasta broja zaraženih od korona virusa, pa je tako samo juče registrovano 1.248 snovih slučajeva Kovid-19 i sedan smrtnih slučajeva.

Svetska zdravstvena organizacija je izvestila ove sedmice da popunjenost kreveta na odeljenjima intezivne nege iznosi 84 proceanta, dok je popunjenost kreveta na regularnim odeljnjima dostigla 63 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...