JEZIVE FOTOGRAFIJE SA MESTA NESREĆE: U padu ukrajinskog aviona broj poginulih porastao na 25 (FOTO)

Tanjug

26. 09. 2020. u 08:17

BROJ poginulih u padu ukrajinskog vojnog aviona u severoistočnoj Harkovskoj oblasti porastao je na 25, saopšteno je iz Kancelarije ukrajinskog generalnog tužioca.

ЈЕЗИВЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА МЕСТА НЕСРЕЋЕ: У паду украјинског авиона број погинулих порастао на 25 (ФОТО)

Foto: AP

"Prema preliminarnim informacijama, 25 osoba je poginulo. Dve su prevezene u bolnicu u ozbiljnom stanju", navela je ta kancelarija.

Prema navodima ukrajinskih službi za vanredne situacije, 27 osoba nalazilo se u avionu, a ne 28, kao što je ranije objavljeno, prenosi TASS.

Iz kancelarije navode da je pokrenut krivični postupak zbog optužbi za kršenje pravila bezbednosti leta i pripreme leta, "koji su doveli do katastrofe i drugih ozbiljnih posledica".

U međuvremenu, vlasti u Harkovskoj oblasti u Ukrajini proglasile su danas nacionalnim Danom žalosti zbog stradalih u pada ukrajinskog aviona An-16.

U uredbi guvernera, objavljenoj na sajtu administracije, navodi se da će na Dan žalosti nacionalna zastava biti spuštena na pola koplja na svim zgradama državnih vlasti, preduzeća, agencija i organizacija i da će na njih biti postavljena traka za žaljenje.

Svi zabavni i sportski događaji bi trebalo da, prema preporukama, budu otkazani, prenosi TASS.

Kako je ranije saopšteno, kadeti Harkovskog univerziteta vazduhoplovnih snaga izvodili su trenažni let.

Na internetu su objavljeni snimci sa mesta pada aviona.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je izjavio da će danas posetiti Harkovsku oblast, gde se srušio vojni avion An-26.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSE MOŽEMO DA ZAUSTAVIMO SAMO SILOM: Ukrajinski pregovarač tvrdi da pregovori sa Moskvom nisu vredni ni pare