PUTIN UPOZORAVA NA KORONU: Treba biti na oprezu, evo šta nam sledi

Novosti online

24. 09. 2020. u 16:53

RUSKI predsednik Vladimir Putin je na sastanku s gubernatorima istakao da moraju biti na oprezu jer dolazi jesen, a sa njom, uz aktuelnu pandemiju virusa korona, i sezona gripa. Šefovima regiona je naložio da osiguraju bezbednost ljudi.

ПУТИН УПОЗОРАВА НА КОРОНУ: Треба бити на опрезу, ево шта нам следи

Foto: Tanjug

Predsednik je na početku naglasio da su šefovi regiona odgovorni za epidemiološku situaciju u svojim oblastima.

- Dolazi jesen a sa njom i sezona gripa, akutnih respiratornih virusnih infekcija, generalno infekcija karakterističnih za to doba godine. One zauzimaju veoma važno mesto u našem radu. Treba osigurati bezbednost ljudi - rekao je Putin.

Šef države je dodao da Rusija prolazi kroz pandemiju lakše nego druge zemlje zbog pravovremeno usvojenih mera, istakavši da se problemi kovida 19 ne smeju stavljati u drugi plan.

On je naložio gubernatorima da obrate posebnu pažnju na rizične grupe i da u svakom regionu razviju kompleksne programe za brigu o ljudima starije generacije, kao i o onima koji spadaju u te grupe iz bilo kog razloga, uključujući i hronične bolesnike.

- Samo se treba opustiti - i situacija može da se promeni. Zaista ne bih želeo da se ponovo vraćamo na ograničavajuće mere koje smo uvodili - dodao je Putin.

Ruski lider je istakao da je siguran da će preduzete mere dovesti do poboljšanja situacije, ali je naglasio da se to neće dogoditi samo od sebe.

Putin je istovremeno pozvao nove gubernatore da daju svoj maksimum u radu i da ostvaruju istinske rezultate koje građani mogu osetiti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici