IZBORI U SAD: Hari i Megan pozvali Amerikance da glasaju

Tanjug

23. 09. 2020. u 12:01

BRITANSKI princ Hari i njegova supruga Megan, koja je Amerikanka, pozvali su građane SAD da glasaju na predstojećim predsedničkim izborima u toj zemlji, čime su još jednom odstupili od prakse koja tradicionalno važi za članove britanske kraljevske porodice.

ИЗБОРИ У САД: Хари и Меган позвали Американце да гласају

Foto: EPA

Megan i Hari, koji sada žive u Kaliforniji, u martu su se odrekli svojih dužnosti kao istaknutih članova kraljevske porodice, a poziv biračima u SAD uputili su u video snimku povodom ovogodišnje liste 100 najuticajnih ljudi u svetu, koju objavljuje američki magazin "Tajm".

Po nepisanom pravilu, od članova britanske kraljevske porodice očekuje se budu politički neutralni i ne glasaju na izborima, a Hari, kao strani državljanin, nema pravo glasa na novembarskim predsedničkim izborima u SAD.
On je u pozivu istakao potrebu odbacivanja "govora mržnje, dezinformisanja i negativnosti na internetu", dok je Megan rekla da će predstojeći izbori zaista biti najvažniji u životima Amerikanaca koji imaju pravo glasa, kao i da oni zaslužuju da se čuje njihov glas, navodi Rojters.
Pred prošle presedničke izbore u SAD, Megan je kritikovala aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa.
Iako Hari u snimku nije otvoreno podržao Trampovog protivnika na ovogodišnjim izborima, Džoa Bajdena, ipak se našao na meti kritika u Velikoj Britaniji zbog mešanja u američke predsedničke izbore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024