RUSKA POLICIJA UHAPSILA „ISUSA HRISTA“: Vođa ozloglašene sekte dolijao u Sibiru (VIDEO)

Novosti online

23. 09. 2020. u 09:49

POLICIJA u Sibiru uhapsila je trojicu vođa ozloglašene verske sekte „Crkva poslednjeg zaveta“, zbog sumnje da su koristili psihološku torturu za sticanje materijalne koristi.

РУСКА ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА „ИСУСА ХРИСТА“: Вођа озлоглашене секте долијао у Сибиру (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Sekta je osnovana 1991. godine, i zabranjuje svojim pristalicama da puše, piju ili razmenjuju novac, i obavezuje ih da žive kao poljoprivrednici vegetarijanci.

Osnivač sekte Sergej Torop veruje da je on reinkarnacija Isusa Hrista i sebe naziva kao „Visarion“, piše Raša Tudej.

Torop će, zajedno sa svojom sabraćom Vadimom Redkinom i Vladimirom Vedernikovim, biti optužen za „stvaranje verske grupe čije aktivnosti uključuju nasilje nad građanima“.

Trojica muškaraca uhapšeni su u sibirskom regionu Krasnojarsk, oko 4.500 km istočno od Moskve. U tom području postoji nekoliko sela koja su izgradili sledbenici "Visariona", uključujući i „Grad Sunca“ koji je izgrađen 1995. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar