PROVIDNE MASKE ZA NASTAVNIKE: Francuske vlasti o zaštiti prosvetara

G. ČVOROVIĆ-Od stalnog dopisnika Pariz

14. 09. 2020. u 10:20

KAKO da naučite đaka prvaka da sriče slova, ako na licu imate obaveznu medicinsku masku?

ПРОВИДНЕ МАСКЕ ЗА НАСТАВНИКЕ: Француске власти о заштити просветара

Foto Printskrin

Na ovo, i druga pitanja, koja muče učitelje u školama ovih epidemijskih dana, francuske vlasti našle su odgovor. Za sve nastavnike do petog razreda, i one koji u svojim odeljenjima imaju decu s oštećenim sluhom, naručene su - providne maske.

VIZIR OD 1.000 DOLARA

Francuska modna kuća "Luj Viton" predstavila je svoju luksuznu verziju vizira. Osmišljen pod motom "i zaštita i stil", vizir takođe štiti od jakog sunca i odlikuje se zlatnim ukrasima i monogramima ove firme. Prodavaće se po ceni od 1.000 dolara.

Vidljivo lice nastavnika bitno je za najmlađe generacije kada je reč i o pravilnom čitanju, učenju stranih jezika, ali i za sve one koji se obraćaju gluvonemoj deci kojima čitanje s usana predstavlja osnovu praćenja nastave. A to im je trenutno onemogućeno, imajući u vidu da predavači po zakonu moraju da budu "maskirani" zbog virusa korona.

Francuska državna sekretarka za hendikepirane osobe Sofi Klizel zato je najavila da će do kraja ovog meseca biti proizvedeno više od 100.000 providnih maski koje će biti podeljene učiteljima. Trenutno postoji pet modela, od kojih su dva prilagođena hendikepiranim osobama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest