FRANCUSKI PREMIJER NEMA KORONU: U nedelju izlazi iz samoizolacije

Tanjug

12. 09. 2020. u 20:22

FRANCUSKI premijer Žan Kasteks negativan je na korona virus i sutra će izaći iz samoizolacije, nedelju dana nakon kontakta sa zaraženom osobom, saopšteno je iz njegovog kabineta.

ФРАНЦУСКИ ПРЕМИЈЕР НЕМА КОРОНУ: У недељу излази из самоизолације

Foto EPA

Kasteks je već testiran na korona virus nakon što što je prošlog vikenda bio u kontaktu sa direktorom "Tur de Fransa", za kojeg se kasnije ispostavilo da je oboleo od COVID-19, preneo je Rojters.

Francuska se bori sa ponovnim povećanjem broja zaraženih korona virusom. U četvrtak je u ovoj zemlji potvrđeno skoro 10.000 novih slučajeva zaraze, najviše u jednom danu od početka pandemije. Dan kasnije, premijer Francuske Žan Kasteks najavio je povećanje obima testiranja i uvođenje strožih mera u onim gradovima u kojima broj zaraženih raste.

Prema poslednjim podacima Univerziteta "Džons Hopkins", u Francuskoj je korona virusom zaraženo više od 401.000 ljudi, dok je od posledica COVID-19 preminulo skoro 31.000 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja