SNIMAK SUKOBA RUSA I AMERIKANACA U SIRIJI: Džinovski Mi-8 im lebdeo tik iznad glave, podigao oblak prašine i kamenja (VIDEO)

Novosti online

27. 08. 2020. u 18:39

СНИМАК СУКОБА РУСА И АМЕРИКАНАЦА У СИРИЈИ: Џиновски Ми-8 им лебдео тик изнад главе, подигао облак прашине и камења (ВИДЕО)

Foto: Tviter

U UTORAK je ruska vojska presrela američki konvoj u blizini Al-Malikije, u sirijskoj provinciji Hasaka.

Prema izvorima koje prenosi libanski portal Al-Masdar, ruski vojnici su naleteli na Amerikance na jednom od glavnih puteva koji vode prema iračkoj granici, i tom prilikom su pokušali da ih uklone sa saobraćajnice.

Na snimcima incidenta vide se vozila ruske armije i helikopter Mi-8, koji je leteo izuzetno nisko iznad američkih vojnika, pa je sila potiska iz elisa bacala prašinu i kamenje na Amerikance.

Ovaj napeti incident je rezultirao "ranjavanjem" nekolicine američkih vojnika, a Rojters navodi da povrede nisu nastale kao rezultat bilo kakve pucnjave, već su posledica „sudara“.

Američke i ruske snage aktivne su u severoistočnim oblastima Sirije, koordinišući svoje pokrete kao deo Mehanizma za sprečavanje sukoba, koji je osnovan 2015. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Prellee

27.08.2020. 19:04

US i NATO su od 90 godina nezaustavljivo produrali na Istok i u Aziju, veoma zestoko.Sada su ugrozili interese i same Rusije i ovako brutalno se moraju zaustavljati, cak i vracati nazad.Ne moze vise olako naprijed, moze ali iza toga ide direktni sukob, pa nek Amerikanci izvole.Zapalice se cijeli Bliski Istok i svijet.Onda ce Amerikanci zvanicno morati otici sa toga podrucja.Dosta je bilo vrsljanja, rusenja vlada, razvaljivanja i otimanja nacionalnih bogastava od globalista, greedy man sa Zapada.

buki

28.08.2020. 10:03

@Toma - Po toj logici Tomo ni državnu vlast nikada ne treba menjati, jer će posle njih opet doći neki drugi. (Ne verujem da se slažete sa tim).

Bonaparta

27.08.2020. 21:44

Rešili Rusi da im pokažu koje šef sale u Siriji. Nešto su se kauboji stisli k'o dva dinara u sitnini Nema kurobecanja kao u Rambo filmovima. Nije Sirija Holivud, a i Rusi su stvarni.

Sale

28.08.2020. 14:34

@Zeljko - Jel'te a jel to isti mirotvorac koji reče da je Sirijska nafta njegova i tražio milijarde od Iraka da povuče vojsku? Ili onaj što zaustavlja Iranske brodove na moru da krade naftu? Ma ajde, svi su bre ista bagra tamo, samo im nalepnice druge boje.

NijeDobro

27.08.2020. 22:43

Ovo je bilo nepotrebno. Tako i ratovi pocinju sto nikome ne odgovara a posebno ne Rusiji. Oni ako "pobede" jos jednom kao u Drugom ratu - ostace jedan Rus da proslavi "pobedu" a neprijatelji će proći sa nauporedivo manjim gubicima ( 20mln Rusa spram 3 mln Nemaca) sposobni i spremni da napadnu opet, bilo kad

Mladen

28.08.2020. 14:12

@NijeDobro - Podaci ti nisu tačni. Poginulo je više od 20 miliona Sovjeta, svih naroda i narodnosti koj su tada živeli u SSSR. A nemaca je poginulo 9 miliona.

Ivan Zgrozeni

28.08.2020. 20:59

@Boris - Otisli su i u Austriju mada nas je napala u I sv. ratu i u Nemacku mada nas je napala u II sv. ratu. Naplata ratne stete.

Sale

28.08.2020. 07:05

Pa ja neznam šta su Ameri očekivali od tog pokušaja da blokiraju rusku patrolu. Da Rusi dignu ruke u vis? Neko bi trebao da objasni već tim blentama da njihovi filmovi nemaju blage veze sa realnošću. Čačkali mečku, dobili šta su tražili.

Sale

29.08.2020. 08:07

@No name - A posle si začuo "milo majki diž'se već jednom", otvorio si oči i video da je već odavno jutro, jel' da? Okani se malo tog Holivuda dete, veoma šteti mozgu.