AMERIKANCI I KANAĐANI: Pogranični službenici postavljaju kablovsku barijeru

Tanjug

21. 08. 2020. u 00:47

NA GRANICI Kanade i SAD pogranični službenici postavljaju kablovsku barijeru koja treba da unapredi sigurnost u obe zemlje, rečeno je iz američke granične zaštite za CTV Njuz.

АМЕРИКАНЦИ И КАНАЂАНИ: Погранични службеници постављају кабловску баријеру

Foto: Tanjug/AP

Ovaj projekat se bavi pitanjima sigurnosti povezanim sa ranjivim delom granice koji se nalazi između "Graničnog puta" u Americi i "Avenije Nula" u Kanadi.

„Projekat izgradnje uključuje postavljanje sistema kablovskih barijera duž ovog dela granice. Ova barijera dizajnirana je tako da spreči vozila da slučajno ili namerno pređu granicu i ugroze građane u obe države", rekao je patrolni agent Toni Holidej.

On je objasnio da ova zaštitna kablovska barijera ne samo da štiti ljude u SAD i Kanadi, već takođe pomaže u obezbeđivanju ovog dela granice i pomaže zaustavljanju nelegalnih unosa vozila u oba smera.

"Na lokalnom nivou, kriminalne organizacije koristile su ovo ranjivo područje za trgovinu drogom i ljudima", naveo je on.

"Avenija Nula" i "Granicni Put" dugo su bili laka meta za krijumčare koji žele preskočiti međunarodne granice bez prolaska kroz carinu. U jednom zapaženom slučaju otkriven je prvi poznati podzemni tunel za šverc droge između SAD-a i Kanade koji je iz kolibe sa severne strane prolazio u američku kuću sa druge.

Kanadsko-američka granica zatvorena je za nebitna putovanja od marta. Ograničenja se obnavljaju svakog meseca.

Međutim, kanadska agencija za granične službe izveštava da se broj Amerikanaca koji pokušavaju da uđu u Kanadu i dalje povećava. Prema najnovijim podacima koji su poslati CTV Njuzu 12.819 američkih građana je odbijeno sa zajedničke granice između 22. marta i 5. avgusta.

Od 31. jula, državljani SAD mogu ući u Kanadu, ali moraju krenuti najdirektnijim putem, izbegavajući nacionalne parkove i druga mesta za rekreaciju, prijaviti datum svog izlaska iz Kanade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima