ČEČENI ZAVODE RED MOTKAMA: Francuska suočena sa nemilosrdnim običajima azilanata sa Kavkaza

G. ČVOROVIĆ, dopisnik "Novosti" iz Pariza

16. 08. 2020. u 22:26

PRAVO na azil ne daje pravo na pravljenje haosa.

ЧЕЧЕНИ ЗАВОДЕ РЕД МОТКАМА: Француска суочена са немилосрдним обичајима азиланата са Кавказа

Foto: AP

To je poruka francuskog ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena, koji je u nedelju bio u mestu Sen Dizije u departmanu Gornje Marne na istoku zemlje da bio odao priznanje policajcima koji su uhapsili šesnaestoro Čečena.

U četvrtak, u obračunu između porodica, Čečena starog tridesetak godina napala je grupa mladih iz ovog mesta. Mladić je lakše povređen, ali je čečenska zajednica odlučila da reaguje, uz poziv na osvetu.

Francuske vlasti su, presrele njihovu komunikaciju, pa su dan kasnije, na ulazu u Sen Dizije zaustavile i privele grupu Čečena naoružanih metalnim šipkama i noževima.

Gradske vlasti Sen Dizijea su odmah reagovale, ne želevši da im se ponove scene urbanog nasilja koje su pre dva meseca trajale nekoliko noći u Dižonu. Tada je u jednom trenutku došlo čak 170 Čečena u 100 automobila da se obračunaju sa predstavnicima zajednice Magrebljana, koji su prethodno napali jednog mladog Čečena. Čula se i pucnjava, a bilo je i više povređenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)

Tako ti je to

16.08.2020. 22:58

Kad puštaš ljude u kuću nadajući se da će se prilagoditi lokalnim običajima, redu i zakonu. Prije ili kasnije, osoba koja je emigrirala u novu sredinu će nastojati da stvori okruženje onako kakvo je bilo u mijestu iz koga je pobjegao i okruženje zbog koga je pobjegao.

Sale

17.08.2020. 08:12

E pa ovi su vam oni koji su učestvovali u scenariju Kosovo u Čečeniji al nije im uspeo pa su posle vidi Bože kao "bedni azilanti" na zapad pobegli. A sad su oni i njihova braća šiptari jedan od najvećih problema na zapadu.