GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG PREPORUČUJE: Što više nastave na otvorenom

Tanjug

15. 08. 2020. u 09:56

VIŠE od 1.000 Amerikanaca podleglo je korona virusu svakog dana u protekle dve nedelje, a Centri za kontrolu bolesti predviđaju da bi do početka septembra broj žrtava mogao da iznosi 200.000.

ГЛАВНИ АМЕРИЧКИ ЕПИДЕМИОЛОГ ПРЕПОРУЧУЈЕ: Што више наставе на отвореном

Foto: Tanjug/AP

Doktor Entoni Fauči, vodeći američki epidemiolog, izjavio je da “nije zadovoljan razvojem situacije” i ponovo upozorio da neoprezno otvaranje može da ima katastrofalne posledice, prenosi Glas Amerike.

Fauči kaže da za ponovno otvaranje škola “zajednice treba da stopu infekcija drže ispod 10 odsto”, kao i da merenje temperature nije pouzdani način pregleda.

U razgovoru uživo preko Fejsbuka sa guvernerkom Rod Ajlenda Ðinom Rejmondo, Fauči je izjavio da nastava treba da bude na otvorenom što je više moguće, da u školskim autobusima prozori treba da budu otvoreni a učenici nose maske što više mogu.

“Izlazite napolje što više možete. Ako pogledamo skupove na kojima je došlo do masovnog širenja virusa, skoro uvek su bili na zatvorenom", rekao je podsećajući na žarišta zaraze u domovima za penzionere, skladištima, zatvorima, kao i na venčanjima i drugim socijalnim dešavanjima".

Fauči, koga je na Instagramu uživo intervjuisao glumac Metju Mekohanej, kaže da Amerikanci treba da izaberu između žurki ovog leta i školske godine. "Da li želite da otvorite barove ili škole?”.

Debata o otvaranju škola besni i dalje…U školama koje su se već otvorile brzo je došlo do problema - najmanje 2.400 učenika i nastavnika stavljeno je u karantin u šest država.

Ali u državama gde nastava uživo nije počela - takođe postoji otpor. Desetine roditelja i učenika u Pensilvaniji okupile su se ispred lokalne sudnice apelujući na vlasti da otvore škole.

U Kaliforniji, jedna škola je prekršila naređenja države i ipak otvorila vrata za stotine učenika.

“To će poništiti svaki potencijalni napredak koji smo ostvarili da zaustavimo virus”, kaže Džesika Bergen koja je zagovornica onlajn nastave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)