GDE SU NESTALI TANKERI ZA VENECUELU: Ni mesec dana posle se ne zna

Tanjug

14. 08. 2020. u 14:20

MESEC dana nakon američke zaplene 4 iranska tankera sa 1,1 miliona barela nafte namenjene Venecueli, ne zna se gde su nestali ti brodovi.

ГДЕ СУ НЕСТАЛИ ТАНКЕРИ ЗА ВЕНЕЦУЕЛУ: Ни месец дана после се не зна

Foto EPA

Neposredno nakon prošlomesečne zaplene, federalni tužilac u Vašingtonu podneo je civilnu tužbu u kojoj se navodi da je prodaju iranske nafte Venecueli ugovorio biznismen Mahmud Madanipur koji je povezan sa Iranskom Revolucionarnom gardom, za koju SAD tvrde da je strana teroristička organizacija, ali su pravni eksperti odmah prokomentarisali da će je nemoguće sprovoditi odluke američkog suda u međunarodnim vodama.

Jedan visoki zvaničnik američke administracije je ukazao da 4 tankera nisu zaplenjena uz korišćenje vojne sile, kao ni da tankeri nisu fizički zaplenjeni.

Vašington je, naime, zapretio sankcijama vlasnicima brodova, osiguravajućim kompanijama i posadi ukoliko ne predaju tovar namenjen Venecueli, preneo je AP.

Iranski ambasador u Venecueli Hodžad Soltani odbacio je tvrdnje da je američka administracija izvojevala pobedu s obzirom da nafta, navodno, nikada nije stigla u Venecuelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave